9 Eylül 2013 Pazartesi

Yatak Odası Modası

Yatak odalarının kapısı aralanıyor. Pijamadan esinlenmiş elbiseler, takımlar, gömlekler… 1950’lerin seksi ev kadınları gibi dolaşacağız hepimiz.



Bedrooms’ doors are opening. This fall, dresses, suits and tunics which inspired by pajamas are everywhere . We’ll hang around like 50s sexy housewifes.


Uçuşan ipekleri ve zarif dantelleri ince işçilikle birleşerek üzerine azıcık retro esintisi serpiştirince ortaya çıkan bu “Pijamamı gidim de çıktım şekerim!” görünüşü sonbaharın vazgeçilmezlerinden.




The combination of flowing silks, elegant laces and a little bit retro soul, “I put on my pajamas for work today!” look comes out.




 Mesela ‘çok sert bir kavga sırasında paltosunu almış, evi terk etmiş kadın’larla dolu olan podyum görürseniz o Louis Vuitton’unki. İç giyimden esinlenerek oluşturduğu tasarımlarının üzerine giydirdiği kabanlar ve paltolarla, başka türlü görünmek mümkün değil.

Women on Louis Vuitton’s runway looks like they had a big fight with their husbands and leave the house; just took only their coats.





Marc Jacobs ise pijama veya iç çamaşırı kesimli tasarımlarını parlak kumaşlardan yapıp ince işçilikle süslemiş. Kürkle tamamladığı görünüşler ise, kıyafetleri yatak odası havasından çıkarıp daha bir gece elbisesi görünümüne sokmuş.




On the other hand, Marc Jacobs creates his pajama look with shiny fabrics and fine workmanship. Looks which completed by furs are much more suitable for the life outside the bedrooms.

3 yorum: