27 Eylül 2013 Cuma

Parfümün Dansı

İklim değişiyor, havalar soğuyor. Ee haliyle bizim de tarzımız, ruh halimiz kışa yönelik değişimler geçiriyor. Yine de kışa geçişte oldukça önemli olan bir değişimi genellikle atlıyoruz; parfüm.


Climate is changing, its getting cold. Thus, our style, our mood is also chancing. However, we forget to change one of the most important thing; our perfume.




Parfüm hafife alınacak bir iş değil. Mevsimden giydiğimiz kıyafetlere kadar her şey parfüm kullanımını etkiler. Örneğin, bahar ve yaz aylarında serin ve hafif kokular tercih etmekte yarar var. Sıcak havada bu türden kokular daha çabuk yayılır. Üstelik yazın tercih ettiğimiz keten ve ince pamuklu kumaşlar bu kokuları daha iyi tutar.


Perfume issue should not be underestimated. Seasons, clothes effect the usage of perfume. For instance, you should prefer light, fruity and fresh scents in summer and spring times. Also, summer fabrics, such as linen or cotton keep the scent.


Parfümün Dansı benim bir numaralı kitabım. parfüm denen şeyin aslında ne kadar büyülü olduğunu gözler önüne serer. mutlaka okuyun! / Jitterbug Perfume is my favorite book. ıt shows the magical side of scents. must read it!




Sonbahar ve kış ise daha odunsu, güçlü ve ağır kokuların zamanıdır. Tahmin edeceğiniz üzere bu kokular tüvit, deri ve yün gibi kumaşlarda kalıcılığını korur. Bu sebepledir ki, eğer hala meyveli yaz kokunuzu sıkıyorsanız, sonbahar alışverişi listenize yeni bir parfüm de eklemelisiniz.




On the other hand, fall and winter is the time of woody, strong and heavy scents. As you might guess, these kind of scents are permanent in winter fabrics such as tweet, wool and leather. For this reason, if you still use your fruity and fresh summer perfume, you should add a winter perfume to your shopping list.






Parfüm denemek için en uygun zaman koku alma duyumuzun en güçlü olduğu akşamüzeri saatleridir. Bir de parfüm almaya giderken kendinize liste oluşturmakta yarar var. Çünkü, farklı kokuları denerken burnunuzun iflas etmesi olasılığı çok yüksek. Çok fazla parfüm kokladığınızda, bir yerden sonra kokular birbirine karışmaya başlar ve parfüm seçme işlemi suya düşer.





Perfect time to try a perfume is afternoon time; because our sense of smell is stronger this time. Also, it will be good for you to make a list before you got to a perfume store. If you don’t know what you are looking for, it gets impossible to find one. Because, after some point your nose lost its ability to smell and all scents started to smell same.











Ayrıca parfümü teninizde deneyin. Teninize ilk sıktığınızda alacağınız koku parfümün üst notasıdır. Üst notanın kokusu 10-20 dakika içinde kaybolur. Parfümün gerçek kokusunun yani alt notasının ortaya çıkmasını beklemek gerekir ki bunun için en az bir saat gerekli. Ve işte ondan sonra parfümün cildinize yakışıp yakışmadığını test edebilirsiniz. Unutmayın parfümü temiz cilde ve saça uygulamak en iyisi. Özellikle nabzınızın attığı bilek ve boyun parfümün kokusunun yayılması için ideal bölgeler.




 Another important point is that you have to be tightened the perfume  to a clean skin. First, you smell the top note of the perfume. The real scent of the perfume, in other words, deep note shows itself after an hour. Hence, you have to wait an hour and then you can decide if the perfume is right to your skin or not.


Kışın için ideal, ağır ve odunsu birkaç parfüm önerisi;

Here are some recommendation perfumes for winter;



Tom Ford- Sahara Noir

Yves Saint  Laurent - Elle Intense
        






















Burrbery Body


Givenchy- Play For Her Intense







       



















Dior- Eau sauvage 
Yves Saint Laurent -Manifesto


           

1 yorum: