29 Eylül 2013 Pazar

Campus Style







Kampus zamanlarım sona erdi. Üzerime 
Campus Style yazan t-shirtler giyip 
kolej ceketleriyle dolaşsam da heyhat 
üniversiteden bile mezun oldum. Yüksek
 lisans da insanı üniversiteliymiş gibi hissettirmiyor olsa da böyle giyinip
 kuşanarak kendimi kandırıyorum işte.














Aeropostale’in kolej ceketleri hakikatten çok güzel. Tam da yeni yeni serinlemeye başlayan havalara göre. Boyfriend kotları ise hep seviyorum, her daim seviyorum; fakat topukluyla ayrı bir güzel oluyor, feminen bir görüntü yaratıyor orası kesin.



My campus times are over. I hang around with college jacket and a t-shirt says Campus Style, but unfortunately I graduated from university, and being a master student doesn’t feel the same. Nevertheless, wearing like a university student make me feel good, thus I am fooling myself.


po po po poker nails po po poker nails:)



















Aeropostale’s college jackets are really beautiful. Also, it is quite suitable for these slightly cool weather. I love boyfriend jeans, comfortable and handy. However, they become much more sexy and feminine with high heels.





T-shirt: Bershka
Boyfriend Jean: GAP
College Jacket: Aeropostale
ayakkabı/Shoes: Pull&Bear
Sırtçantası/Backpack: Pull&Bear




27 Eylül 2013 Cuma

Parfümün Dansı

İklim değişiyor, havalar soğuyor. Ee haliyle bizim de tarzımız, ruh halimiz kışa yönelik değişimler geçiriyor. Yine de kışa geçişte oldukça önemli olan bir değişimi genellikle atlıyoruz; parfüm.


Climate is changing, its getting cold. Thus, our style, our mood is also chancing. However, we forget to change one of the most important thing; our perfume.




Parfüm hafife alınacak bir iş değil. Mevsimden giydiğimiz kıyafetlere kadar her şey parfüm kullanımını etkiler. Örneğin, bahar ve yaz aylarında serin ve hafif kokular tercih etmekte yarar var. Sıcak havada bu türden kokular daha çabuk yayılır. Üstelik yazın tercih ettiğimiz keten ve ince pamuklu kumaşlar bu kokuları daha iyi tutar.


Perfume issue should not be underestimated. Seasons, clothes effect the usage of perfume. For instance, you should prefer light, fruity and fresh scents in summer and spring times. Also, summer fabrics, such as linen or cotton keep the scent.


Parfümün Dansı benim bir numaralı kitabım. parfüm denen şeyin aslında ne kadar büyülü olduğunu gözler önüne serer. mutlaka okuyun! / Jitterbug Perfume is my favorite book. ıt shows the magical side of scents. must read it!




Sonbahar ve kış ise daha odunsu, güçlü ve ağır kokuların zamanıdır. Tahmin edeceğiniz üzere bu kokular tüvit, deri ve yün gibi kumaşlarda kalıcılığını korur. Bu sebepledir ki, eğer hala meyveli yaz kokunuzu sıkıyorsanız, sonbahar alışverişi listenize yeni bir parfüm de eklemelisiniz.




On the other hand, fall and winter is the time of woody, strong and heavy scents. As you might guess, these kind of scents are permanent in winter fabrics such as tweet, wool and leather. For this reason, if you still use your fruity and fresh summer perfume, you should add a winter perfume to your shopping list.






Parfüm denemek için en uygun zaman koku alma duyumuzun en güçlü olduğu akşamüzeri saatleridir. Bir de parfüm almaya giderken kendinize liste oluşturmakta yarar var. Çünkü, farklı kokuları denerken burnunuzun iflas etmesi olasılığı çok yüksek. Çok fazla parfüm kokladığınızda, bir yerden sonra kokular birbirine karışmaya başlar ve parfüm seçme işlemi suya düşer.





Perfect time to try a perfume is afternoon time; because our sense of smell is stronger this time. Also, it will be good for you to make a list before you got to a perfume store. If you don’t know what you are looking for, it gets impossible to find one. Because, after some point your nose lost its ability to smell and all scents started to smell same.











Ayrıca parfümü teninizde deneyin. Teninize ilk sıktığınızda alacağınız koku parfümün üst notasıdır. Üst notanın kokusu 10-20 dakika içinde kaybolur. Parfümün gerçek kokusunun yani alt notasının ortaya çıkmasını beklemek gerekir ki bunun için en az bir saat gerekli. Ve işte ondan sonra parfümün cildinize yakışıp yakışmadığını test edebilirsiniz. Unutmayın parfümü temiz cilde ve saça uygulamak en iyisi. Özellikle nabzınızın attığı bilek ve boyun parfümün kokusunun yayılması için ideal bölgeler.




 Another important point is that you have to be tightened the perfume  to a clean skin. First, you smell the top note of the perfume. The real scent of the perfume, in other words, deep note shows itself after an hour. Hence, you have to wait an hour and then you can decide if the perfume is right to your skin or not.


Kışın için ideal, ağır ve odunsu birkaç parfüm önerisi;

Here are some recommendation perfumes for winter;



Tom Ford- Sahara Noir

Yves Saint  Laurent - Elle Intense
        






















Burrbery Body


Givenchy- Play For Her Intense







       



















Dior- Eau sauvage 
Yves Saint Laurent -Manifesto


           

25 Eylül 2013 Çarşamba

GARDROBUM/Puantiye

Bu sezon puantiyeler, benekler ve çizgilerin sezonu. Fakat benim bu cici eteğim bu sezonun modasına uymak üzere alınmış yeni bir parça değil. Güzel olmanın dışında manevi bir değeri var benim için; çünkü bu eteği anneannem bana kendi elleriyle dikti.















 Modeli de en sevdiğimden; ‘50’lerin yüksek belli kloş eteği. Her renkte puantiyeleri oluşu sayesinde sonsuz kombinasyon olanağı yaratmasıyla da kurtarıcı bir parça. Kısacası her şeyiyle seviyorum bu eteği. Ya siz, siz de beğendiniz mi?












My wardrobe/Polka-dot

This season is polka-dots, speckles and lines’ season. But this lovely skirt of mine does not bought to be fashionable. This skirt is lovely, but also have sentimental value for me; because it planted by my grandmother.

     























Also, its model is my favorite; 50’s high-weisted, circular skirt. It has dots in every color and that’s give me the possibility of endless combinations. What I’m trying to say is that I everything about this skirt. What do you think, did you like it too?



Bluz/ Blouse: Mango
Etek/Skirt: Anneannem dikti:) /planted by my grandmother
Çanta/Bag: US Polo
Ayakkabı/Shoes: Nine West-Enzo Angiolini

22 Eylül 2013 Pazar

BEYAZPERDE FENOMENLERI

Beyaz perdeye ilk görüntüler düşmeye başladığı andan itibaren moda ve sinema birbirlerini tamamlayan iki parça oldu. Aktörler, kendi dönemlerinin en moda kıyafetleriyle perdedeboy gösterirken, aynı zamanda giydikleri her şeyi de ‘moda’ yapmayı başardılar. Moda ve sinema arasındaki bu bengi dönüşte en çok neler mi ölümsüzleşti? İşte benim hatırladıklarım;

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
  

 Since we saw the first images on the white screen we cannot think fashion without cinema or cinema without fashion. Actors present their own era’s looks on the screen but they are also create iconic looks and gave direction to fashion. In this exchange between fashion and cinema here are the most unforgettable ones for me;








Marlene Dietrich/ Dandy look

İşte, bir kadının erkek gibi dolaşıp yine de seksi olabileceğini tüm dünyaya gösteren kadın. Takım elbiseleri, –ağızlığıyla beraber sürekli elinde olan sigarası, briyantinli saçları ve incecik kaşlarıyla tam bir femme fatal.





                     







She is the first women who show the world masculinity can look sexy. With her suits, cigarette – of course with a holder, brilliantine hair and thin eyebrows she is totally a femme fatal.






Diana Keaton/ Masculen look
Dandy stilinin öncüsü olarak kabul edebileceğimiz Marlene Dietrich’ten sonra aklımıza hemen gelmesi gereken bir diğer maskülen sinema görünüşü tabi ki de Diana Keaton’ın Annie Hall’daki halleri. Annie, Ruth Morley tarafından tasarlanan takımları, kravatları ve şapkasıyla 70’lerin vücut bulmuş hali. Hala da sokakta onun gibi kadınlar görüyoruz.




We accept Marlene Dietrich as a pioneer of Dandy look; but when its about masculinity, after her the first name that have to come our minds is Diana Keaton and her look in Annie Hall. Annie was wearing Ruth Morley’s designs and with her hat and tie she is the incarnation of 70s. We can still see Annie Halls in streets.





Humphrey Bogart/ Trench coat
Sinemada Marlene Dietrich ve Diana Keaton gibi tüm görünüşleriyle stil yaratanlar olduğu gibi tek bir parçayı efsaneleştiren ve yine sadece o tek parçayı efsaneleştiren filmler ve oyuncular da var. Humprey Bogart ve trençkotu da buna bir örnek. Bogart’ı o karizmatik haliyle gördükten sonra kadınlar da dahil herkes bir trençkot elde etmek için çırpındı.


  Some people like Marlene and Diane create total looks, but some are use just one piece and make that piece a legend. Humprey Bogart and his trench coat is the biggest example to it. After seeing Bogart with that trench coat every man and women desired to have one.









James Dean/Red Jacket
Rebel Witout a Cause filmiyle James Dean insanların yaşam tarzlarını değiştirdi; stil anlayışlarını nasıl değiştirmesin? İki dünya savaşının ardından Amerikan Rüyası yalanını patlatan gençliğin sembolü olan Dean erken yaşta ölüp giderek daha da bir efsane oldu. James Dean gençliği sil baştan kodladığı gibi gardroblarına bile el atıp kıyafet devriminin de öncüsü olmuştu. Ölümünden sonra, Asi Gençlik film ekibinin gardrobunu hazırlayan Mattson’s mağazasında, 22.75 dolardan binlerce kırmızı mont satıldı. “Muazzam bir şeydi, hangi liseye giderseniz gidin, bütün çocuklar kırmızı montluydu. Herkes James Dean gibi olmak istiyordu.”











With his movie Rebel Witout a Cause, James Dean change young people’s lives styles but also their clothing styles. After two world wars, youth in America understands that the American Dream is not exist and Dean’s character in that movie symbolizes this awakening. That’s why his early death makes Dean a legend. After his death, the Mattson store, which is the creator of James Deans’s red jacket, sold thousand of jacket for 22.75 dolar. 







Julia Robert/ Dizüstü çizmeler
Kim Pretty Women filmindeki siyah çizmeli Julia Roberts’ı unutabilir ki? Giymek için bir km uzunluğunda ince bacaklarınız olmasını gerektiren bu çizmeler hala revaçta, hala giyiliyor –maalesef 1.15 boyundaki kadınlar tarafından da. Yine de her koşulda erkeklerin aklını uçuran bir fenomen olduğu kesin.










Who can forget Julia Robert and her black boots in Pretty Women. You have to have long and slender legs to wear these boot- unfortunately every women wear it in these days. Anyway, these boots are still fashionable and blow men’s mind.












Forest Gump/ Nike Sneakers
“Hayat bir paket çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin.” sözünü nasıl unutamıyorsak, Forest’tın ayakkabılarını da o kadar net hatırlıyoruz. Ah o ayakkabılar neler çekti, ne badireler atlattı ve sonunda fenomen parça olmayı başardı.


"Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." We cannot forget these words of Forest; but we also cannot forget his Nike sneakers. These shoes saw lots of things, survived many adventures. In the end it become an icon.




Marilyn Monroe/ Beyaz Elbise
Ve tabi ki Marilyn. O her haliyle ikon her şeyiyle fenomen. Hangisini yazsam diye bayağı düşündüm. Gentlement Prefer Blonds’daki pembe elbiseli hali mi, Happy Birthday Mr. President’ı söylerkenki ışıltılı görüntüsü mü, Vogue için Bert Stern’e verdiği neredeyse hiçbir şey giymediği hali mi. Hepsi ayrı bir efsane. Ama içlerinden biri açık ara önde; o da beyaz elbiseli, etekleri uçuşan Marilyn. Bu haliyle Marilyn beyaz perde tarihinin en top görünüşünü oluşturuyor, yine önünü alamıyoruz.




And of course there is Marilyn. She is always an icon and a phenomenon in every way. I think a lot about her looks. Her pink dress in Gentlement Prefer Blonds, her radiant appearance while she was singing Happy Birthday Mr. President or her photos taken by Bert Stern for Vogue. But, I decide her one look is the best; the white dress in Seven Year Itch. She looks spectacular, beautiful and of course iconic.