31 Ekim 2013 Perşembe

VINTAGE


 Annemin en takdir ettiğim tarafı eski kıyafetlerinin çoğunu saklamış olması; çünkü kendisi de bilir ki ‘moda tekerrürden ibarettir.’ Benim tek yaptığımsa onun bu ileri görüşlülüğünü sömürmek. Sakladığı bütün eski parçalarının üstüne kondum, artık hepsi benim.
Üstümde gördüğünüz militer esintisi taşıyan bu ceket de küçük çaplı vintage koleksiyonuma dahil olan parçalardan. Nasıl, iyi yapmış mıyım yürütmekle?

                                                                                          



The most appreciable side of my mom is, she keeps her old clothes instead of throwing them; because she knows the fact that ‘the fashion repeats itself.’ and all I do is to take advantage of her prescience. I take every old piece she store, every single clothes she own is mine now. This military jacket is one of them. Its worth to prig, right?








23 Ekim 2013 Çarşamba

Plaidmania

Çoğumuzun dolabında moda olsun olmasın en az bir tane ekoseli parça vardır mutlaka. Fakat, her şeyin bir patlama anı var; ve bu kış tartışmasız ekosenin patladığı an.



Genellikle eteklerde veya gömleklerde görmeye alıştığımız ekose bu sezon ayakkabıdan şapkaya her türlü kıyafet ve aksesuarda kendine yer edinmiş durumda. Bunda, sezonun trendi Grunge’ın da etkisi var pek tabi.
Sonuç olarak ekoseli olan her şey moda bayanlar baylar! Almaktan çekinmeyiniz.






Everyone has at least one piece of plaid in their wardrobe. It doesn’t matter if it is fashionable or not. However, this season is the boom time for plaid fashion. You better pay attention to your ‘plaids’ in your wardrobe.

Usually, we see plaid in skirts or shirts; but as I said this season, plaid gained a place in every field, from accessory to clothing. Ofcourse, Grunge trend has also an effect to it.

Consequently, ladies and gentlemen, everything which covered by plaid is fashionable, do not hesitate, buy it.












18 Ekim 2013 Cuma

NUMBER 17

 
Fransız moda evi Givenchy de saat dünyasına adımını attı. Bu sezon adını, parfümleri ve tasarımlarından çok yeni saati ‘Seventeen’ ile duyuracak gibi. Markanın kreatif direktörü Roccardo Tisci tarafından tasarlanan saat ismini tasarımcısının uğurlu rakamına borçlu.

Unisex bir tasarıma sahip olan bu saatler altın plaklarla vintage havasına bürünürken İsveç yapımı sağlam mekanizmasıyla da günümüzün hızını ve modernliğini yakalamış.


Givenchy is entering the world of watches. Shifting attention from their collections of perfume and clothing, the French fashion house has titled their new watch “Seventeen”.

‘Seventeen’ designed by brand’s creative director Riccardo Tisci and its name referring to the designer’s lucky number. With its Swiss quartz movement and glowing vintage-style this unisex watch is an effortless time-telling.








Paslanmaz çelik ve çizilmez camıyla altı farklı renk seçeneğine sahip Givenchy ‘Seventeen’leri konsept mağazalar ve Givenchy butiklerinde bulabilirsiniz.

Watches have a scratch-proof glass, they also made of stainless steel and has six different color. ‘Seventeen’ is available at Givenchy boutiques. 




        




  




   






15 Ekim 2013 Salı

My Wardrobe/ Bayramlık



Bir bayram klasiği olarak yeni ciciler giymek! Sizi bilmem ama bizim ailede adettir, bayram günü yeni şeyler giyilir. Ben de öyle yaptım. İşte bayramlıklarım..









As an holiday classic; wearing new outfits! It is an traditional for my family. We buy new clothes for holiday for good luck. So, I don’t change the tradition, here is my new beauties.






















Herkese iyi bayramlar!!!



Ceket/Jacket, Etek/Skirt, Bluz/Shirt: Bershka
Ayakkabı/Hells: Pull&Bear
Çanta/Bag: Koton




13 Ekim 2013 Pazar

MBFWI Street Fashion

Bir Paris midir, bir New York mudur bilinmez ama bizim de moda haftamız var. Bizim de moda haftası sokak stilimiz var. New York fashion week’in 1940larda Paris Fashion week’inse ondan da önce yapıldığını düşünecek olursak daha çok genç olan İstanbul fashion week yaşına göre fena değil, bunu da kabul etmeliyiz sanırım.





Off ne giysem/ Billur Saatçi
  
Ezgi Bozkurt
         






















Ben defilelere gidemedim; yine de tüm koleksiyonları internet üzerinden takip ettim. Dolayısıyla, bunu sizin de yapmış olduğunu varsayarak modellerden değil ziyaretçilerden bahsedeyim dedim. Ne de olsa sokak modası bir fashion week’in tamamlayıcılarındandır.




I don’t know if it is comparable to Paris or New York, but we do have a fahion week too and we do have a fashion week street style. New York’s first fashion week was at the beginning of the 1940s and Paris’ was before than that. If we take this into account, our fashion week is too young, but not bad.





To be honest, I couldn’t go to the fashion shows, yet I followed it on internet. Assuming that you are doing such, I prefer to talk about the visitors of the fashion week, not the models. Still, street fashion is integral part of the fashion week.


Seda Domaniç/ Vogue Türkiye genel yayın yönetmeni
  



Deniz Berdan























10 Ekim 2013 Perşembe

Son Sıcaklar /Last Heat

Hava, tam anlamıyla soğumadan önce biraz ısınarak bize sürpriz yaptı. Bu son, bundan sonra hep üşüyeceksiniz der gibi. Ben de bu ılık havayı kaçırmadım; belki de sezonun son ‘çorapsız elbise giyebilme günü’nü değerlendirdim.



The weather makes surprise to us for the last time by showing us the warm sun. As it is saying; “This is the end, you will be freeze from now on.” Hence, I didn’t miss it and I evaluate the last ‘day to wear dress without socks’.

                   






 Deri ceket bu mevsimin vazgeçilmezi pek tabii. Benim üzerimdekiyse eskilerden bir parça; annem 15 yıl önce Derishow’dan almış bu ceketi. Bu elbiseyi de güzel tamamladı gibi :)

Leather jacket is the must-have of this season. My jacket is a little bit old. My mom bought it 15 years ago. I think it completes my look very well.



















Elbise/Dress: adL
Deri Ceket/Leather Jacket: Derishow
Ayakkabı/Shoes: Steve Madden
Çanta/Bag:İzmir'de bir butikten/from a  boutique in İzmir 
Gözlük/Glass: Koton
Yüzük/Ring: Bershka

6 Ekim 2013 Pazar

ITALIAN BEAUTY


 Dolce&Gabbana ilk makyaj koleksiyonunu 2009 yılında lanse etmişti. Scarlett Johanson ve Monca Belluci’nin boy gösterdiği reklam fotoğraflarına bakınca ağzımız sulanıyor, makyaj yapasımız geliyordu ama, orijinal Dolce&Gabbana’lara ulaşamadığımızdan evde bulduklarımızla yetiniyorduk. Artık bu ağız sulanmalarına bir son verebiliriz; çünkü markanın makyaj koleksiyonu bu ay Türkiye’de raflarda yerini aldı.

Dolce&Gabbana was launched their make-up collection in 2009 and we lost ourselves when we saw beautiful Scarlett Johanson and Monca Belluci in commercial photos. However, we didn’t have any Dolce&Gabbana lipsticks or eyeliners in Turkey. now that jealousy comes to an end, because brand’s make-up collection on the shelves this month.



Tutkulu İtalyan kadınından esinlenen koleksiyon tabiî ki de yeryüzünden yaşayan en tutkulu İtalyan kadınından Monica Belluci’den ilham almış. Öyle ki koleksiyonda Monica adında bir ruj serisi var. Monica’cığım bu konudaki duygularını şöyle dile getirmiş: “Domenico ve Stefano’nun bu serisine esin kaynağı olmak beni ne kadar heyecanlandırdı anlatamam. Hep kendi ruj koleksiyonum olsun istemişimdir.”




Tutkulu İtalyan kadınından esinlenen koleksiyon tabiî ki de yeryüzünden yaşayan en tutkulu İtalyan kadınından Monica Belluci’den ilham almış. Öyle ki koleksiyonda Monica adında bir ruj serisi var. Monica’cığım bu konudaki duygularını şöyle dile getirmiş: “Domenico ve Stefano’nun bu serisine esin kaynağı olmak beni ne kadar heyecanlandırdı anlatamam. Hep kendi ruj koleksiyonum olsun istemişimdir.”





Collection inspired by passionate Italian woman and 
the sexiest Italian woman living in earth; Monica Belluci is the inspiration. Such that, brand has a lipstick collection name of ‘Monica’.“I cannot tell you how I get excited to be a source of inspiration for Domenico and Stefano’s collection. I always wanted to have my own lipstick collection.” says Monica.

                                                                                                                                                                                                                                                         

Domenico ve Stefano, bu makyaj koleksiyonu ile neler yaratılabileceğini podyumda zaten göstermişlerdi. Kan kırmızı dudaklar, aristokrat bir görünüm ve Sophia Loren’i anımsatan gözler. Artık materyallere sahipsiniz, kendinizden bir İtalyan güzeli yaratın.


We saw Domenico and Stefano’s look on runway. Blood red lips, an aristocratic appearance and eyes remembered Sophia Loren. Now, you have the materials, create an Italian beauty from yourselves.