2 Mart 2014 Pazar

OSCAR KAZANAN ELBİSELER

86. Oscar Ödül Töreni bu gece gerçekleşecek. Amerikan sinemasının bize sunduğu binerce kalıptan biri olan bu ödül töreni, tek bir gecede bizim buraları bile etkileyiveriyor. Ödül kazanan filmler, oyuncular ve yönetmenler bir anda bizim de favorimiz oluverirken aynı zamanda moda can buluyor.



“En İyi Film” ödülü alanı beklemek kadar en güzel giyinenin kim olduğunu belirlemenin de heyecan yaptığı bu gecede giyilen kıyafetler tarihin altın sayfalarına yazılıyor; bu bir gerçek. Bu geceki törenini işsizler gibi oturup izleyeceklerden misiniz yoksa yarın sabah uyanınca ilk iş bakacak olanlardan mısınız bilemiyorum; fakat her halükarda “Oscar Kazanan Elbiseler”e bir göz atın. Çünkü üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra hepsi tarih oluyor ve aslında siz de izlediğiniz her bir ödül töreniyle tarihe tanıklık etmiş oluyorsunuz. (Nereden nereye bağladım ama)



Roman Holiday (1953) ile Audrey Hepburn Givenchy elbisesiyle pek tabi peri gibi gayet tabi su gibi




1955'te Edith Head imzalı elbisesiyle Grace Kelly her yönüyle gecenin kazananı; zira bu elbise 4.000 dolarla en pahalı Oscar elbisesi olma özelliğine sahip. O zaman alkış...





Butterfield 8 (1960) filmi ile Oscar'ı kapan Elizabeth Taylor ve Christian Dior elbisesi. En iyi Oscar kazanan elbiselerden biri bence



        Kim Basinger'e yazacak iki çift lafım yok (1999)







Erin Brockovich (2001) filmiyle Oscar kazanan ben olsaydım geceğe bu kıyafetle gittiğime çok üzülürdüm. Çünkü Valentino da olsa bence güzel değil, ama akılda kaldı mı kaldı. Bu da bir şey..






Monster Ball (2002) ile Oscar alıp ırkçılığın suratına yumruk atan Halle Berry'nın Elie Saab'ı da geceye yumruk atmıştı





Edith Piaf olarak beni ağlatarak benden zaten Oscar kazanan (2008) Marion Cotillard, denizkızılı Jean-Paul Gaultier elbisesiyle güzel olmuş mu? Olmuş. 






Düşüşlerin en güzeline neden olan Christian Dior elbisesiyle Jeniffer Lawrence (2013) umarız Golden Globe'daki performansı ile geceye katılmaz.








1 yorum:

  1. şahane bir yolculuk olmuş, teşekkürler.. Audre Hepburn'un elbisesinin aynısı anneannende de vardı, oradan kopyalamış demek ki:))

    YanıtlaSil