22 Ocak 2014 Çarşamba

Elia Saab ne güzel şey yapmış öyle

Elie Saab’ın 2014 Haute Couture koleksiyonuna bakmalara doyamadım. Ben Oscar ödül törenine katılan bir oyuncu olsam kesin bu koleksiyondan bir şey giyerdim. Fakat bu ihtimal Ajdar’ın Çikita Muz şarkısıyla Grammy Ödülü kazanması kadar düşük bir ihtimal. O yüzden biz sadece bakalım, gözlerimiz kamaşsın…



What did you do to us Elie Saab?

I just can’t get enough to look Elie Saab’s 2014 Haute Couture collection. If I was a actress who attend the Oscar ceremony, I definitely chose a look from that collection. However, this possibility is quite low. For that reason, we just look and enjoy it.












13 Ocak 2014 Pazartesi

Red Carpet: 2014 Golden Globe

71. Altın Küre Ödülleri'nin kazananları benim kazanmasını istediğim filmler oldu, kaybedenleri ise kırmızı halıda gördüğüm herkes.
Sabahlama lüksüne sahip olamayan aile babaları, erkenden yatma alışkanlığı olan mahallenin kızları, "Bana ne lan Altın Küre'den" diyen ortaokul çocuklarının ve benim gibi ‘ertesi gün işe gideceğim uyanamam ki yoksa’cıların kaybettiği hiçbir şey yok. Zira ben izlemediğime hiç üzülmedim. Oscar’ın habercisi eğer buysa hevesim kursağımda kaldı.

Tam da bu sebepten hiç kimseyle ilgili tek tek bir şey yazma gereği duymuyorum. Beni büyüleyecek bir elbise görmedim. Fakat yaşadığım en büyük hayal kırıklığı olarak Jennifer Lawrance, şok etkisi yaratan elbisesiyle Sandra Bullock’u ve beğeni klasmanıma en çok yaklaşan isim olarak Sophia Vergara’nın isimlerini anmadan da olmaz.

71 Golden Globe Awards took place yesterday. Movies that i want them to win get the award. However, everyone on the red carpet was the losers of the night. They were horrible hence, I will not even deign to criticize them. Although, I should mention the following names; the biggest disappoint Jennifer Lawrance with her sheet dress, Sandra Bullock’s shocking (!) dress and ‘maybe’ the only good looking women on the red carpet, Sophia Vergara.

Rezalet olanlar/ Scandals:

iyi güldüm ama güzel güldüm






bu kızı da Hermonie diye severdik...


oldu mu şimdi?


ya sen kimsin? senin ne işin var orda her yerden çıkıyosun?

Hamilesiniz size bişi demiyim/ OK you're pregnant:

En güzel sayılabilecekler/ May be the chic ones:



siyah ve mavi baya popüler anlaşılan





Yani.../comme ci comme ça:

insanın fiziği güzel olunca açmak da yakışıyor

yok ya sen şık olmuşsun Cate, giderin var
Naomi Watts aray karışmış arkadaşlar. O comme ci commeça bile değil, rüküşş

8 Ocak 2014 Çarşamba

This is how we work!

İşe giderken çok şık giyinmiyorum, çünkü giyinemiyorum. Zira, benim için sadece uyanabilmek bile bir işkenceyken bir de ‘erken’ kalkmak daha da büyük bir işkence. Gözlerini zor açan ben ne giydiğimin pek farkında olmuyorum. Bu yüzden, hazır güzel giyinmişken iki üç resim çektiriverdim.



Bordo benim için kış günlerinde siyahla yarışabilecek tek renk. Ben de ikisini beraber giyip üstümde yarıştırayım dedim. Atkımı ise Zara mağazalarında görmeniz mümkün fakat kendisi annelerin en yeteneklisi tarafından örülmüştür. Dolayısıyla, Zara’dakine bin basar :)


This is how we work!
I don’t wear chic clothes for work, because I couldn’t. No matter what time is it, it is a torture to wake up and waking up ‘early’ is much more difficult for me. Thus, I don’t be aware what I’m wearing. However, sometimes I managed to wake up and wear good stuff. This is one of them.



For me, burgundy is the only color which can compete with black in winter days. So I let these two colors fight on me. You can see my scarf in Zara, but this is not from there it was knited by the world's most talented mother. Hand-make beats the factory-made.




bluz/blouse:Mango
etek/skirt: Zara
atkı/scarf: handmade
bot/boots: Stradivarius




3 Ocak 2014 Cuma

Birlesik Krallık'lı Moda Konferansı

Lisansı bitirip yüksek lisansa başlamış, okumaya nedense bir türlü doyamamış bir insanım. Hayat işte eskiden Yeditepeli’ydim, şimdi Bilgi’li oldum. Esas mezuniyetimi yaşadığım, senelerimi verdiğim Yeditepe’ye daha bir bağlı hissetsem de artık Bilgi Üniversitesinin bir öğrencisi olarak oraya ait haberleri paylaşma hakkını kendimde buluyorum. 


I graduated from license and started a master program; because I can get enough to be a student. I used to be a student of Yeditepe University and now I’m at Bilgi University. I still have a bond to my old school yet I’m a student of Bilgi now; hence I find the right to share information about my new school.

British Council, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nün iş birliğiyle Birleşik Krallık ve Türkiye’den modaya yön verenleri santralistanbul’da buluşturacak. Modanın Geleceği: Tasarım İş Dünyasıyla Buluşuyor başlıklı Birleşik Krallık – Türkiye Bilgi Ortaklığı Konferansı iki ülke moda sektörleri arasındaki bilgi paylaşımını artırmayı hedefliyor. 9 Ocak’ta santralistanbul’da gerçekleşecek olan konferansın konuşmacıları ise Tesco Kipa, Fashion Retail Academy, ITKIB, Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İTÜ, Fashion Fringe, De Montfort University, Foxall Studio ve Graduate Fashion Week gibi kuruluşlardan.




With the collaboration of British Council and fashion design depertman of Bilgi University, people whose given direction to fashion from Turkey and U.K. will meet at the Santralistanbul campus.

Gün boyu sürecek oturumlarda moda eğitiminde iş ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, genç yeteneklerin belirlenmesi ve desteklenmesi, moda sektöründe marka geliştirme ve uluslararası alanda büyüme gibi konular tartışılacak.


The Future of Fashion: Design Meets Business conference will be taken on January 9. Conference speakers attending from Tesco Kipa, Fashion Retail Academy, ITKIB, Bilgi Universty, Marmara Universty, Mimar Universty, İTÜ, Fashion Fringe, De Montfort University, Foxall Studio ve Graduate Fashion Week.

Konferansa gitmek için şuradan kayıt yaptırmanız gerekiyor. Ben işte olacağım için gidemeyeceğim pek tabi ama benim gibiler için de bir incelik düşünen yeni okulum konferansı Türkçe veya İngilizce olarak canlı yayında izleme imkanı sunuyor. Siz de benim gibi ofisten izleyebilirsiniz, patrona çaktırmayın...

You need to register here to attend the conference and if you will not be able to attend but if you crave to listen it, you can follow the live broadcast of the conference in English or in Turkish.