31 Ağustos 2013 Cumartesi

Sonbahar-Kış Trendleri

Yaz bitsin hiç istemiyoruz di mi? Şahsen ben istemiyorum ama bu yazın da sonuna geldik. Beni tatil bitişi hüznünden kurtaran tek şey yeni sezon trendlerini incelemek. Yeni trendlere kapılıp onları giymek isteyince kışın gelmesini isterken buluyorum kendimi.

2013 sonbahar kış koleksiyonlarında en çok göze çarpan şey abartı. Her şey kocaman, her şey gösterişli, renkler cesur. Hadi bir göz atalım nelermiş bu trendler..

We don’t want this summer to end, aren’t we? The only thing that make me to exept summer’s ending is new season’s trends. Fall/Winter 2013 collection is all about exaggration. Everything is bigger and falshy, colors are bold.


Barok Görünüm/ Baroque
Lüks kumaşlar ve ağır işlemelerle göze çarpmamak mümkün değil. Dolce&Gabbana klise mozaiklerine ve Hıristiyanlık sembollerine atıfta bulunan desenlerle bu modanın başını çekiyor. Çiçek ve gül desenleri ile özellikle kadife kumaşlar lüks görünümün olmazsa olmazlarından. Hıristiyanlığa gönderme yapan bir diğer koleksiyon ise Alexander McQueen’e ait. Koleksiyon 5 tema altında toplanmış; komünyon, rahibeler, kardinaller, papazlar ve melekler.






Everyone can see you in luxurious fabrics and fancyworks., Dolce&Gabbana use church mosaics and symbols of Christianity. Also, roses, flower figures an velvet are the imperatives of the luxury view. Another colleciton which refers to Christianity is Alexander McQueen. Looks seperates into 5 theme; communion, nuns, cardinals and angels.


                             


Tropik/ TROPICAL

Yazın güzelliklerinden kopmak istemeyenler tropikal desen modasına tutunabilirler. Palmiyeler ve Hawaii etkisi yaratan renkleri, Prada, Gucci ve Jason Wu tasarımlarında görebilirsiniz.









   If you don’t want to break away summer’s beauty, this fall you can hold on tropical patterns.  Palms and Hawaii colors seen at Prada,Gucci and Jason Wu.




Takılar:

Takı kıyafetin tamamlayıcısıdır. Bu sezonun gösterişine uydurmak için takıların da boyu büyüdü.. Devasa yazılı, kocaman zincirli kolyelerden bir tane edinmeyi ihmal etmeyin.






Jewerly is the compliment of outfits. This season outfits are flashy, hence jewelies aremore flashy and bigger. This fall you shoul have rigid printed, big chain necklaces.



Kaban/coat
Her kışın alınması gereken en önemli ihtiyaç kabandır pek tabi. Sizi hem soğuktan koruyacak hem de tarz gösterecek modeli seçmek lazım. Bu kış kaban alışverişine giderken büyük beden kaban almanız gerektiğini unutmayın. Ne kadar koca yakaları ve omuzları varsa o kadar iyi.




Coats are always be the must-have of winter. You should find one which protects you from cold and look fashionable at the same time. This winter don’t forget to buy your coat oversized. Do not forget; big collars and oversized shoulder are better!





30 Ağustos 2013 Cuma

Killer Queen

Yıllarca twitter ismimle dalga geçtiler, ergen misin dediler. Killer Queen benim en sevdiğim grubun en sevdiğim şarkısı dedim, ondan ilham aldım dedim dinletemedim. Katy Perry bu ay çıkacak yeni parfümü için benim gibi Queen’in bu şahane şarkısından ilham almış. Onunla da dalga geçin de görelim sevili arkadaşlarım.

All of my friends make fun of me because of my twitter nick name. I tried to explain that  Killer Queen is my favorite group’s favorite song, but they did  not understand. Fortuitously(!) Katty Perry is also a big fan of Queen and its song. I don’t think my friends will fun of with Katy  now. 


“Killer Queen kelimesi Queen’in şarkısı yüzünden 15 yaşından beri benim sözlüğümde.” diyen Katy,  şişenin tasarımı konusunda ilhamı ise 17. Yüzyıl Fransa’sından kalma meyve likörü şişesinden almış, onu biraz yakut şekline sokmuş.



Killer Queen has been in my vocabulary since I was 15, because of the song ‘Killer Queen’ by Queen,” said Perry. Bottle’s inspriration is from France. It looks like a bottle of liquor from 17. Century in France. However, she transformed it to a ruby shape.




Parfümün üst notaları kara dut, kırmızı erik ve bergamot çiçeğinden oluşuyor. Ana notası ise kırmızı Celosia çiçeği (horozibiğiymiş Türkçesi). Ayrıca yasemin ve plumeria çiçeklerini de barındırmakta.

Top notes include wild berries, dark plum and bergamot accords. The main note of the heart is velvety red flower (Celosia), but there are also Sambac jasmine and rainbow plumeria. 

Katy’nin reklam çekimindeki tarzına ise bayıldım. “Alice in Wonderland”in mistik kraliçesi olsa aynı onun gibi giyinirdi. Giydiği Thom Browne elbisesiyle masalsı ve iddialı görünüyor. Parfümün reklam afişi de çok güzel. Katil kraliçemiz sevgili kocasını öldürdükten sonra, boğuşmada devrilmiş tahtın üstünde zaferle oturur gibi. Kraldan geriye ise yere yuvarlanmış tacı kalmış.




Also Katy looks amazing in advertising photoes. She looks like Alice in Wonderland’s bad queen. She looks artsy in Thom Browne dress.







Katy'nın tırnakları da tam kraliçelere göre

 İsminin Killer Queen olmasından dolayı ayrıca dikkatimi çeken bu parfüm bir an önce çıksa da koklasam. Fakat sevgili okur, koklamaya gitmeden önce Freddie’nin müthiş sesiyle söylediği fenomen şarkıyı dinlemekte yarar var. Bakalım kokuyla şarkının ruhu örtüşecek mi?

I am looking forward to smell this fragrance. But before smelling it, listen this goergious song from Freddie’s beautiful voice. Then you can decide if song’s and perfume’s soul are compatible to each other.







29 Ağustos 2013 Perşembe

GARDROBUM / MY WARDROBE

Bodrum Yalıkavak’da malumunuz dillere destan bir marina açıldı. Bodrum’a gidip oraya uğramamak olmazdı tabi. Palmarina, giderken “ne giyeyim şimdi?” diye düşündüren bir mekan. Yazlık bir mekan olduğu için abartmamak gerekirken, bir tarafında Billonaire bir tarafında trilyonluk teknelerin olması insanda vurucu bir görüntü yaratma isteği doğuruyor. Yazlık mekana uygun sade, düz bir elbise giydim, darbeyi ise aksesuarlarla indirdim. Ayakkabılarımı yaz başında aşık olarak almıştım. Küpelerimi ise bir sene önce Türkbükü’ndeki bir butikten almıştım. Ama sanki aynı anda almışım gibi renkleri birebir tuttu. Öyle değil mi?


A gorgeous marina opened last year in Bodrum Yalıkavak. This is one of the must-seen place in Bodrum. It is a place that makes you think the question ‘what should I wear?’ It is a summer venue but also a place you want to look fashionable. One side there is club Billonaire and the other side there are outrageously expensive yacthes. Anyway, this marina arouses the desire to look good.  Hence, the perfect look for this place is simple but elegenat. I wore a simple little black dress; shoes and earrings made the striking effect. I bought  my yellow shoes this year. Earrings from last year but their colors perfectly fitted to each other. Isn’t it?










 ayakkabı/shoes: Stradivarius
elbise/dress: Zara
Küpe/earrings: Türkbükü'nde bir butikten/ from Türkbükü-Bodrum
      

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Nail Issue



Son bir senedir düz renk tırnaklar pek bir banal. Ben de kendimi bu modaya kaptırmış bulunmaktayım. Tırnaklarıma bir muzurluk yapmadan rahat edemiyorum.

Lately, one colored  nails are so boring. Me too indulge myself to this trend.
If I didn’t make something naughty to my nails, i  cannot be comfortable.

Yazın renkleri daha cesur kullanabiliyoruz; tırnaklar için de aynı şey geçerli. Her rengi hiç çekinmeden kullanıyorum ben de. Mesela rengarenk cupcake’im hem çok tatlı hem de her renk kıyafete uyumlu oldu.





We use colors courageously in summer time. This also goes for nail. I use 6 different color for my cupcake. It looks sweet, also it is usable for ever outfit.







Yaz demek ‘marine’ demek. Lacivert, kırmızı ve beyaz renklerleri her türlü kullanın araya çapa yaparsanız da pek bir hoş olur.

Summer means ‘marine’. Use navy blue, red and white in any way and if you make a little anchor it will look great.









Yazın son günlerinde ise pembe beyaz geçirmek istedim, çok da güzel oldu sanki. Resimde kırmızı gibi gözüküyor ama vallahi pembe.


In the last days of summer I prefer to be in pink and white with some points and lines.





Ben tırnaklarımı evde anti-profesyonel bir şekilde yapıyorum anca bu kadar oluyor tabi. Esas nailart bambaşka  bir alem. En son VMA’de de bolca gördük.

I paint my nails in an unprofessional manner, of course real nailart is an entirely different field. We saw some examples of it in VMA lately.
















27 Ağustos 2013 Salı

VMA 2013


Blog deneyimine ciddi ve biraz felsefi yazılar yazarak başlayan biri olarak geçen 6 ayın sonunda, kitlelere ulaşabilmenin yolunun daha eğlenceli bloglar, özellikle de moda blogları olduğunun geç de olsa anladım. (ciddi blog'umu da okuyun) Hem dünyadaki hem de Türkiye’deki birçok moda blogunun sıkı takipçisi olarak bana da bir cesaret geldi. Bazı bloglar gerçekten şahane ve ufuk açıcıyken bazıları “sen neyine moda blogu açtın?” dedirtecek kadar kötü. Ben de dedim ki, madem her türlü insan buna cesaret ediyor ben niye etmiyim?

İlk yazım bu haftanın en önemli etkinliği üzerine olacak tabi ki: VMA 2013
Bu yaz az şarkı vardı, nereye gitsem aynı şarkılar çalıyordu; ama yine ilk defe bu yaz, aynı şeyleri dinlemekten sıkılmadım. Şarkılar çok güzeldi. O yüzden hangisi ne ödül alacak diye heyecanlandığım, merakla beklediğim bir ödül töreni oldu bu seneki VMA.






İlk sahne alan Katty Perry oldu. Yeni şarkısı ‘Roar’ u boks ringinde söyledi. Boksör havasına öyle bir girmişti ki keşke girmez olaydı. Kırmızı halıda geçen gün Madonna’nın da ağzında gördüğümüz iğrenç dişliklerden vardı. “Acaba ne giysem iğrenç olurum demiş de giyinmişti sanki. İyi ki şarkıda bi 'eye of the tiger' geçiyor, koca memelerine kaplan deseni giymeye bahane bulmuş. Ama yine de sahne performansı eğlenceliydi, kendini izlettirdi haspam.








                          




 Ve Lady Gaga. Onu o kadar çok özlemişim ki kıyafetine falan hiç bişicikler söylemeyeceğim. O hep güzel, hep seksi.. Performansı ise her zamanki gibi muhteşemdi. Bir insan bu kadar mı rahat şarkı söyler bu kadar mı sahneye hakim olur. Fenomen olmaya aday klibini sahnede kusursuzca canlandırdı, beni yine kendine aşık etti.


kare kafalı rahibeyken bile tatlısın.
kendi çıkışına da atıfta bulundu Gagam



   














senin siyah saçını yerim






Bir diğer kıymetlimisss Justin Timberlake de ortalığı ateşe verdi. Peş peşe hitlerini söyleyip bizi mest etti, tüylerimiz tikenlendi.


O da nesi bir anda N Sync üyeleri gelmesin mi…  Ergenliğime dönüverdim, heyecanlandım. Bu adamların Pop albümü benim aldığım ilk kasetti. Yaşlanmışım ulen..






Gecenin tüm bu güzelliklerini bir anda yok edebilecek tek insan ise tabi ki Miley Cyrus’tu. Allam bir insan bu kadar mı itici olur. ‘bakın ben de büyüdüm ben de seksiyim işte!” diye kıçını yırtıyor. Ama olmuyor bebişim olmuyor! Çirkinsin, tiksinçsin, iticisin. O dilin bütün gece ağzına girmedi. Seni Thicke bile kurtaramadı. Hele ten rengi sütyenin ve donunla çirkinlikten çirkinliğe koştun.



o dilin kopsun inşallah tüm gece ağzına girmedi o dil!



bak hala...
Thicke'ye popo sallamak da seni seksi yapmadı


            


Performanslar ne kadar eğlenceliyse kırmızı halı da bir o kadar sıkıcıydı bence. Gözleri kamaştıran şıklıkta hiç kimse yoktu ama gözleri yakan rüküşlük her yerdeydi...





          Lil' Kim ve poposu kırmızı halıyı ateşe verdi. Aldığım duyumlara göre kör olan bir kaç kişi var. 



Bu Duft Punk pek bi karizmatik pek bi gizemli. Tiplerini merak etsem de daha çok merak ettiğim bütün gece bu kaskın içinde nasıl fenalıklar geçirmedikleri. Bir diğer merakım da bu ekibin nasıl olup da ödül almadığı...






İşte en çok gıcık kaptığım insan Tyler Swift. Bu kadın yılan gibi mı bana mı öyle geliyor? Bir itici, bir yapmacık.. Kıyafeti de kendi gibi sıkıcı zaten, sevmedim...



Peki ya Iggy Azalea? Senin kum saati gibi vücudun olsun git abuk subuk giyin.  Hiç beğenmedim seni Iggy. Çok da umrundaydı de mi?




Rita Ora ise rüküşlüğü çok üst bir seviyeye geçirmişti sağolsun. Memeleri göbeğinde, tavus kuşu misali dolandı kırmızı halıda. Daha sonra mini kırmızı bir elbise giydi. rüküşlüğünü fark ettiğinden değil rahat edemeyeceğinden değiştirmiştir kesin. Onda o idrak nerde..



   Bütün yaz beni dans ettiren Maclemore yine kürksüz değildi. onsuz kendini eksik hissediyor. ona eşlik eden sevimli topalak Ray Dalton da kırmızı halıda çok sevimliydi..



                       


Arkadaşlar Rihanna çok fena bunalımda ben size diyim. 1558inci saç modeliyle erkek gibi oldu zaten, bi de törene kot tshirt'le geldi. Hürrem gibi tükenmesin bu kız da...


        


      Selena Gomez                             Jennifer Hudson                        Ciara              Willow ve Jaden Smith



Neyse efemm, kırmızı halı bir rüküşler geçidi olsa da ödül töreni her zaman olduğu gibi üstümüzde iyi bir etki bıraktı ve performanslar da uzun süre konuşulacak gibi. Bi dahakine üstünüze başınıza da bi dikkat ederseniz tadından yenmezsiniz.