4 Eylül 2014 Perşembe

DESIGNED BY PABLO PICASSO

Moda ve sanat her zaman içiçe geçen, birbirini etkileyen iki alan olmuştur. İkisi arasındaki paslaşmalara Salvador Dali’nin Elsa Schiaparelli için tasarladığı elbiseleri, Yves Saint Laurent- Piet Mondrian işbirliğini ve daha nicelerini gösterebiliriz. Ne de olsa her ikisinin de bir şeyler yaratıyor; neden omuz omuza vermesinler ki?

Fashion and art has always been in a cooperation. Elsa Schiaparelli’s dresses which was designed by  Salvador Dali or the cooperation between Yves Saint Laurent and Piet Mondrian are just some little exapmles to the passing between these two studies. After all, they both create something.

Moda şovlarını bir nevi Bineal gösterilerine dönerken görmeye artık hepimiz alışkınız. Moda çekimlerinin sanatsallığını da unutmamak gerek. Peki ya moda adına yapılmamış bir sanat eserini modaya alet etmek? Artık böyle bir konseptimiz de mevcut.
İspanyol fotoğrafçı Eugenio Recuencon, özellikle 20. Yüzyıl sanatına hayranlığını dile getirmek için favori ressamı Pablo Picasso’nun çizimlerini gerçekliğe taşımaya karar vermiş. Picasso’ya övgü niteliğindeki çalışmasında Recuencon, Picasso’nun hayal dünyasının bir parçası olan kadın figürlü tablolarını bir moda çekimine dönüştürmüş. Modelleri tablolarda görülen kıyafetlerin neredeyse birebir aynısını giymiş halde kamera karşısında görmek gerçekten büyüleyici. Ne de olsa hepsi Pablo Picasso’nun tasarımı!


Today, fashion show are look like Bineals and fashion photography is an art by itself. But, what about an art piece which turn into a fashion shoot. Well, its real now.
Spanish photographer Eugenio Recuencon has a deep affection and love for the work one of the best-known figures in 20th-century art, his fellow countryman Pablo Picasso.