24 Kasım 2013 Pazar

Mavi Saçlı Madonna


Simpsonlar’ın aklı başında ve sorumluluk sahibi annesi Marge Simpson’ı Alexsandro Palombo yoldan çıkarmış. Aklınıza gelebilecek en ikonik ve görüntülere bürünse de Marge’ın saçı tek başına bir fenomen zaten. O yüzden, Madonna’nın Jean-Paul Gaultier büstiyerinin içindeyken bile o bizim Marge:)


Simpsons sane and responsible mother Marge Simpson seduced by Alexsandro Palombo. Though she has warped the most iconic images, she is still Marge with her blue hair. even while she is inside Jean-Paul Gaultier bra, she is still our Marge:)


Geri Halliway-Union Dress
Madonna- Bra



Kate Moss for Playboy





Audrey Hepburn- Breakfast at Tiffany's





17 Kasım 2013 Pazar

Nail Issue 2

Tırnaklarımla ilişkimin düz renk oje sürme seviyesini aştığını daha önce bu yazımda belirtmiştim. Aramızdaki ilişkiyi ilk günkü gibi taze tutabilmek için sürekli bir heyecan arama haliyle baya farklı model denedim kendi üzerimde. Üstelik, kıyafetlerime göre oje sürmek ya da sürdüğüm ojelere göre kıyafet seçmek yarın ne giysem derdimi de azalttı. Tırnaklarınızdaki renklere uyumlu giyinmeye çalışınca seçenekler azalıyor dolayısıyla ne giyeyim diye kafa patlatmıyorsunuz.

As I told you before on this post, I cannot be comfortable if I didn’t make something naughty to my nails. Since then, I am constantly leaping new adventures and try different models on my nails. In  fact, to dress according to my nails makes my life easier. My nail colors decreases options, hence I didn’t think too much on the most onerous question; ‘what will I wear tomorrow?’

 


















(Bu tırnakları resimdeki siyah pantolon ve kahverengi sweat'le giymiştim, hoş olmuştu..)


Bu tırnakların moda olacağını nerden bilirdik? Biz bilemezdik tabi ama Bugs Bunny bilmiş arkadaşlar. Yarım ay french’in mucidi Buggsy’yı alkışlayalım.




How would we know these kind of nail become fashionable? Of course we would not know but Bugs Bunny did. Lets cheers the inventor of half-moon French; Bugsy!

--
Kalplı tırnaklarım tamamen sonbahar temalı bu eteğe özel. Eteğim anneannemin hediyesi. Kendi elleriyle dikti bebişim. Sonbaharın tüm renklerini barındıran kumaşına da bayılıyorum. Bu tırnaklarla da pek güzel oluyor.

 


















My heart nails are special for this skirt. My grandmother sewed this skirt. I love its ‘fall’ colors and especially with these nails it looks very nice.

--
Bak bu da favorilerinden biri. Mavi, gri, beyaz… en baba renkleri barındırıyor. Kot pantolonla yapılacak bütün kombinlerde kullanılır. Can kurtarandır.

This is one of my favorites. Blue, grey and white… all combinations with jeans is suitable for this nails.




















--
 İşte en zahmetlisi. İnternette görüp çok beğenip yapmaya çalıştım ama yardım almadan olmuyor arkadaşlar. Özellikle sol elimle sağ elime yaparken çektiğim işkence beni isyan noktasına getirmiş olsa da aldığım yardımla üstesinden geldim. Bir hafta boyunca hiç bozulmadılar. Çektiğim zahmete deydi yani.











Here is the most troublesome one. I tried very hard to make it and eventually I asked for help. However, it didn’t spoiled for a week, so it was worth the effort.











--

Bir klasik olarak cupcake modeli. Bu ojedeki pembeler çok hafif ve uçuk. Bu yüzden, her şeyle gidebilecek göze batmayan bir oje modeli olarak kullanım alanı oldukça geniştir efem.

 

















Cupcake model; a classic. Its light and pale pink colors provide wide range of application.




--
Tamamen bu eteğe özel yapılmış şal deseni modeli. Bozulana kadar hep aynı eteği giydim:)

This model is special fort hat skirt. I wore the same skirt until my nails ruin.











7 Kasım 2013 Perşembe

Stil Ikonu: Patti Smith

Stil ikonu denildiğinde insanın aklına pek çok isim gelebilir. Patti Smith çoğu insan için belki bu listeye girmez, ama benim için sokak stili denen şeyi daha bizim lügatımızda böyle bir kavram yokken uygulamıştır. Harika bir yazardır, süper şarkıları vardır, Godmother of Punk’tır yahu! Yani Patti her türlü benim bebeğimdir.


When we think style icons, lots of name comes in our minds. For most people, Patti Smith will not be one of them, but form e, she is the one who creates street style before street style. As a great writer, marvelous singer and Godmother of Punk she is my sweetheart.

Mapplethorpe'un kadrajından Patti ve efsanevi albüm kapağı; Horses



Müziğinde olduğu gibi giyim tarzında da vahşi ve androjen bir tavır vardır. Balıkçı yakalar, yırtık kotlar, eğri büğrü paltolar, erkeksi botlar, deri motorcu ceketleri... Kendi stilini “Bana bak, bana bakma” diye tanımlıyor Patti, yani dikkat çeken bir görüntüsü olsa da,bunun onaylanmasını beklemiyor “ne düşündüğün umurumda değil!” gibi bişi.


Patti's sense of style has always been as wild and androgynous as her music.  Turtlenecks, scraggly coats, utilitarian boots, ripped jeans, leather motorcycle jackets… Patti said, "My style says 'Look at me, don't look at me.' It's, 'I don't care what you think.'...Even as a child, I knew what I didn't want. I didn't want to wear red lipstick. When my mother would say, 'You should shave your legs,' I would ask, 'Why?' I didn't understand why we had to present a different picture of ourselves to the outside world."


Patti Smithi’i stil ikonu yapan esas nokta, kendi tarzını yaratmak üzerine çok düşünmemesi. Bu androjen tarz, onun için sonradan oluşmuş bir şey değil; hep onda var olan bir şey. “Küçükken bile neyi istemediğimi biliyordum. Asla kırmızı ruj sürmeyeceğimi biliyordum. Annem bacaklarını traş etmelisin dediğinde neden diye sorardım. Dış dünya için kendimize farklı bir görüntü çizmemizin neden gerekli olduğunu anlamıyorum.” diyor kendileri.


Patti’nin tarzını etkileyenlerin başında onun ‘ruh eşi’ diyebileceğimiz Robert Mapplethorpe var pek tabi. Birbirlerinin kıyafetlerini giymeyi seven bu iki deha aynı zamanda ‘boyfriend kot’un ilk örneklerini vermiş olabilirler! 
Patti’s soul mate Robert Mapplethorpe has a great influence on her style. They would exchange clothes. Maybe, they gave the first example of ‘boyfriend jean trend.


    
                           
                                                                        

Patti Smith ve Robert Mapplethorpe
                                                                                                      



Patti Smith’in hem müziğini hem de tarzını etkileyen diğer önemli isimler de Keith Richard ve John Lennon. Ava Gardner gibi gömleklerini belden düğümlerken kravat takarak Frank Sinatra ve Bod Dylan’a selam çakar. Fakat Patti’nin etkilediği isimler de fena değildir. Muhakkak tanırsınız; REM’in solisti Michael Stripe, Garbage’dan Shirley Manson, U2, Morrisey ve pek tabi Kurt Cobain.

Patti ve Dylan

Other influancial names for Patti’s music and style are Keith Richard and John Lennon. he likes to knot her white shirts at the waist in homage to Ava Gardner. Her stringy men’s ties are a simultaneous nod to Frank Sinatra and Bob Dylan. Patti is also an influencer herself. Musicians such as Michael Stipe of REM, Shirley Manson of Garbage,The Smith’s Morrissey, U2 and of course Kurt Cobain.








2 Kasım 2013 Cumartesi

Yırtık Kot Trendi

Kot pantolon hepimizin gardolabının olmazsa olmazıdır. Söz konusu hem rahat hem de şık olmak olduğunda kot pantolon ilahi bir kurtarıcı gibidir. Fakat, bu sezon dümdüz sıkıcı jeanlere yer yok. Kış jean trendlerinde, Grunge ve Punk görünüşlerinin de öne çıkmasıyla, yamalı, yırtık, aşınmış ve taşlanmış jeanlerin önlenemez yükselişine tanık olacağız.

  
Özellikle ekose gömleklerle kullanılışı en çok beğendiğim görünüşü verse de sade bir t-shirt ve ya kazakla da basit ama şık bir görüntü ortaya çıkıveriyor. Ama buradaki en önemli detay topuklu ayakkabı. Bence bu kotlar yüksek topuklar için yaratılmış.


Jeans are such a wardrobe staple that one can never live without it. Now that it’s fall, we’re constantly looking for outfit ideas that are totally stylish yet highly comfortable. In these kind of cases jean is like a divine savior. Especially, with the emergence of the Grunge and Punk trend, we will witness the unavoidable rise of ripped, patchy, worn jeans.



I like its combination with plaid shirts, but these jeans offer you also a stylish look even with an one simple t-shirt or sweater. However, the most important detail about these jean issue is the heels. Its like heels are made for ripped jeans, please wear them together.